12 Mart 2013 Salı

KRUVASAN TARİFİM

KRUVASAN  TARİFİ

MALZEMELER:

3,5 BARDAK UN
1    BARDAK SU
50 GR.ŞEKER
12 GR TUZ
100 GR YAĞ (TEREYAĞ VEYA MARGARİN)
30 GR YAŞ MAYA VEYA 4 KAŞIK KURU MAYA

HAMURUN İÇİNE KOYMAK İÇİN 250 gr YAĞ

YAPILIŞI:

Hamuru Kuru maya ile yapacaksanız kuru mayanın içine 1/2 bardak ılık su koyup karıştırın.Bir kabın içene un,su,maya,tuz ,şeker ve yağı ekleyip poğaça hamurundan daha sert bir hamur yapın,bu hamuru 5 dakika yoğurun bundan sonra hamuru elinizle yuvarlak bir top haline getirin.Bu hamuru bir kabın içine 25 C derece oda sıcaklığında üstüne bir bez veya bir naylon ile kapatarak 2 saat mayalanması bekleyin.

Mayalanan hamurunuzu tezgahın üstüne koyun bu hamuru dikdörtgen 
 açın,sonra hamurunuzu ikiye sonra üçe katlayın ve naylona sarın.Bir gece buz dolabında bekletin.


 250 gr yağımızı bir naylon torbanın içine koyarak yağı dikdörtgen şenlinde açalım sonra bir gece buzdolabında betlettiğimiz hamurumuzu 63x20 ebatlarında açalım.Dikdörtgen şeklinde açtığımız yağı hamurun içine yerleştirelim.

 SONRA HAMURUMUZU İKİYE VE ÜÇE KATLAYALIM
VE HAMURU OKLAVA İLE AÇALIM

 
BU İŞLEMİ 2 KERE YAPTIKTAN SONRA HAMURU YUKARIDAKİ ŞEKİLDE AÇALIM VE 1 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETELİM.



Hamuru 3mm kalınlığında açtıktan sonra üçgen şekilnde keselim 

2 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra üzerine yumurta sürelim.

ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirelim sonra fırının derecesini 180 derece ye düşürüp 20-25 dakika pişirelim.
Kruvasanlarımız hazır.






 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder