FISTIKLI MAKARON
MALZEMELER:
120 GR TOZ FISTIK
200 GR PUDRA ŞEKERİ
100 GR YUMURTA AKI
30 GR ŞEKER
½ çay kaşığı tartar
200 GR PUDRA ŞEKERİ
100 GR YUMURTA AKI
30 GR ŞEKER
½ çay kaşığı tartar
GANAJ
60 GR BEYAZ ÇİKOLATA
160 ML KREMA
160 ML KREMA
ÇİKOLATA BENMARİ USÜLÜ ERİTİLİR VE
İÇİNE KREMA EKLENİP SOĞUTULUR.
TOZ FISTIK,PUDRA ŞEKERİ MİXER'LE AZ KARIŞTIRIN
SONRA BUNU ELEYİN.YUMURTA AKININ İÇİNE KREM TARTARI EKLEYİN.ORTA HIZDA ÇIRPIN
VE AZAR AZAR ŞEKERİ EKLEYİN.DÜZGÜN BİR KIVAMA GELDİKTEN SONRA HIZI ARTTIRIN 5 DAKİKA YÜKSEK DEVİRDE ÇIRPIN YUMUR AKI KAR GİBİ OLUNCA MİXERİ KAPATIN.YAPTIĞIMIZ YUMURTA AKININ İÇİNE TOZ KARIŞIMI EKLEYEREK YAVAŞ YAVAŞ ÜSTTEN ALTA DOĞRU KARIŞTIRIN SONRASINDA KARIŞIMI BİR KREMA
TORBASINA KOYUP 2 CM GENİŞLİĞİNDE YUVARLAKLAR YAPIN BUNLARI KURUMASI İÇİN 30-40 DAKİKA BEKLEYİN KURUDUĞUNU ANLAMAK İÇİN PARMAĞINIZLA HAMURA DOKUNUN PARMAĞINIZ YAPIŞMIYORSA KURUMUŞ DEMEKTİR BUNDAN SONRA FIRINIZI 150 DERECE DE ISITIN VE 12-13 DAKİKA PİŞİRİN.
TORBASINA KOYUP 2 CM GENİŞLİĞİNDE YUVARLAKLAR YAPIN BUNLARI KURUMASI İÇİN 30-40 DAKİKA BEKLEYİN KURUDUĞUNU ANLAMAK İÇİN PARMAĞINIZLA HAMURA DOKUNUN PARMAĞINIZ YAPIŞMIYORSA KURUMUŞ DEMEKTİR BUNDAN SONRA FIRINIZI 150 DERECE DE ISITIN VE 12-13 DAKİKA PİŞİRİN.
PİŞEN MAKORONLARI SOĞUMAYA BIRAKIN SOĞUDUKTAN SONRA 2 MAKARON ARASINA HAZIRLAYIP SOĞUTTUĞUMUZ KREMAYI KOYUN 2-3 SAAT BEKLETTİKTEN SONRA SERVİSE HAZIRDIR.
AFİYET OLSUN.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder