Şeker hamuru yapımı
bu tarif boyut yayıncılığın BUTİK PASTACILIK kitabından alınmıştır.
900-1100 gram pudra şekeri (pudra şekeri özel bir pudra şekeridir.marketlerde satılanlardan kullanmayın olmaz)
1 yemek kaşığı 10 gram toz jelatin
1/4 kap (60 ml)su
1/2 kap (120 ml)glikoz şurubu
1 çay kaşığı tylose (tercihe bağlı )
Tezgahınıza veya yoğurma kabınıza 900 gr pudra şekerini dökün.Yanınızda mutlaka 200-300 gr daha pudra şekeri bulundurun.Bir benmari kurun , Isıya dayanıklı bir kabın içerisine suyu koyun üzerine 1 yemek kaşığı jelatini serpin ve 2-3 dakika bekleyin jelatin pelteleşecektir. sonra benmari nin üzerine koyun ve jelatini eritin,jelatin sıvılaştığında glokoz u koyup glikozun ağdalaşmaktan kurtulana kaşıkla karıştırın.Arzu ederseniz 1 damla doğal aroma ilave edebilirsiniz.
Tüm malzeme sıvılaştığında kabınızı ocaktan alın hazırladığınız pudra şekerinin üzerine dökün.Sıvı malzeme olacağından ilk etapta spatula yardımı ile şekerin sıvı malzeme ile iyice karışmasını sağlayın.Daha sonra yoğurmaya başlayın.Hamurunuz ilk başta çok yapışkan olacaktır ama yoğurdukça toplanmaya başlayacaktır.
Yoğurma işlemi bir tempoda olması lazımki aksi takdirde sıvı karışım soğur.hamur sertleşir.Hamur toplandığı halde ele yapışıyorsa biraz daha pudras şekeri ekleyebilirsiniz ama dikkat edin fazla şeker katarsanız hamur çatlayabilir.
Hamurunuz elinize yapışmayacak ama aynı zamanda yumuşak ve elastik bir hamur olacaktır.Bu aşamada tylose ekleyip ( Tylose hamurun daha elastip olmasını sağlar)hamura eşit bir şekilde dağılana kadar yoğurun
Hazırladığınız şeker hamurunu top haline getirin ve birkaç defa streç film ile sarın ve kullanmadan önce bir gün dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder