FRAMBOAZ SOSLU ÇİKOLATALI CHEESECAKE
MALZEMELER :
Taban :
1 Su Bardağı un
1/4 Su Bardağı (40 gram) badem veya toz badem
1/8 Çay kaşığı tuz
1/4 Su Bardağı şeker
1 Yumurta sarısı
75 gr tereyağı,soğuk
Cheesecake:
750 gr labne peynir ( süzülmüş ağırlık )
320 gr bitter çikolata (% 70 kakao oranı)Eritip soğutulmuş
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya özötü
1/8 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yapılışı:
1.Cheesecake tabanını hazırlamak için 23 cm'lik kelepçeli bir kalıbı yağlayın tabanına parşömen kağıdı serip kenara ayırın.
2.Bir rondodan bademleri un haline gelene kadar geçirip üzerine un,tuz,şeker ve hindistan cevizini ekleyip sık aralıklarla çalıştırarak karıştırın.
3.Ardından küp küp kestiğiniz soğuk tereyağ parçalarını ekleyip yine sık aralıklarla çalıştırarak tereyağı parçalarını irili ufaklı kum kıvamına gelene kadar devam edin.
4.Yumurtanın sarısınıda ekledikten sonra robotu son bir kez çalıştırın ve hamur bıçağın etrafına toplandığı anda robotu durdurup hamuru kalıba dökün.Bastırarak iyice tabanına yayın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
5.Fırınınızı 180 derece ısıtmaya başlayın
6.Cheesecake tabanını önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin.Kalıbı fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
7.Labneyi ipeksi bir kıvam alana kadar tek başına çırpın.
8.Şekeri ekleyip iyice karışana kadar tekrar devam edin.
9.Yumurtalrı teker teker ekleyip iyice karıştırın.
10.Ardından vanilya özütü ,tuz ve mısır nişastasını ekleyip tekrar karıştırın.
11.Eritip soğuttuğumuz çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın.
12.Karıştırma kabınızı tezgahın üzerine vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
13.Karışımı soğumuş cheesecake tabanına döküp 170 derecede 55 dakika boyunca pişirin
(pişerken kabaran cheesecake soğudukça inecektir.Sorun etmeyin)
14.Fırından çıkardığınız cheesecake oda scaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın.
15.Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder